De meerwaarde van een drone video

U ziet ze tegenwoordig steeds vaker voorbij komen: spectaculaire video’s gemaakt door middel van een drone. Indrukwekkend zijn ze zeker, maar heeft het ook echt meerwaarde? Het antwoord is ja! Waarom? Dat leest u in deze blog.

Aangezien drones steeds makkelijker particulier te krijgen zijn wordt er volop mee gespeeld en geëxperimenteerd. Niet alleen door hobbyisten, maar ook professionals. Zowel fotograven als videospecialisten tillen hun werk graag letterlijk naar een hoger niveau door middel van een drone. Er zijn meerdere redenen waarom dit toegevoegde waarde kan hebben.

Allereerst omdat het er natuurlijk spectaculair uitziet. Beelden vanuit de lucht zijn niet alledaags en maken veel indruk. Met name omdat u zo een hoop dingen kunt waarnemen die vanaf de grond niet te zien zijn. Daardoor komen we meteen bij het tweede punt: een drone is soms vereist om bepaalde dingen in beeld te brengen.

Onlangs schoten we bijvoorbeeld een video voor een hoveniersbedrijf. Hiervoor filmde we een medewerker terwijl hij op 10 meter hoogte een boom afzaagde. Dit zou met een normale camera bijna niet te doen geweest zijn. Het zou niet alleen onhandig zijn om een normale camera mee te nemen, maar ook gevaarlijk. Een drone kan makkelijk ergens komen waar het voor mensen lastig is. Hierdoor zorgen deze apparaten voor een nieuwe manier van filmen die soms effectiever is dan bij andere camera’s.

Een nadeel is echter dat drones vrij prijzig zijn. Daarnaast heeft men een vergunning nodig om ermee te mogen vliegen. Dit is echter wel prettig, aangezien u hierdoor niet overal drones rond ziet vliegen. Een dergelijke video is daardoor op dit moment ook nog vrij uniek. Wij van Evalco zijn in ieder geval bij met onze (onlangs nog behaalde) vergunning.

Al met al zijn drone video’s niet alleen spectaculair, maar ook handig. Ze geven het filmen weer een nieuwe dimensie. Wilt u nou ook een eigen drone video? Bekijk dan eens onze videopagina en mail voor vrijblijvend advies.

Meer over airial shots bijvoorbeeld vanuit een crane leest u in onze blog daarover:

Hoe worden aerial shots op festivals gemaakt

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!