Het Cosmeticahuis

Groeien door sparren

Strategie, SEA, SEO & Social media

Elke week komen we samen om groei te realiseren

Het Cosmeticahuis is een webshop die luxe gezichtsverzorgingsproducten verkoopt. Eigenaar Jeroen Spee heeft Evalco gevraagd om samen een goede marketingstrategie neer te zetten, de SEA campagnes te optimaliseren zodat zijn bedrijf beter via Google gevonden kan worden. Inmiddels werken we al een tijdje samen en hebben een aantal mooie resultaten weten te behalen.

Strategie

Een goede samenwerking begint met een duidelijke strategie. Naast een op maat gemaakt plan hebben we wekelijks een overleg waarbij de recente cijfers worden doorgesproken. Niet alleen houden we elkaar op die manier scherp, het biedt ook mogelijkheden om tot nieuwe inzichten te komen.

SEA

Door inzet van nieuwe slimme campagnes hebben we met een niet al te hoog budget bijna een verdubbeling in conversies kunnen realiseren ten opzichte dezelfde periode vorig jaar. We vonden het belangrijk in te zetten op kosten per conversie verlaging. Inmiddels hebben we de campagnes zo ingesteld dat we met de juiste ROAS (return on ads spend) altijd een goede ROI (return on investment) kunnen krijgen. En omdat Google bij de meeste campagnes met het ingestelde ROAS percentage zelf haar biedingen bepaald hebben wij meer tijd om nieuwe campagnes op te zetten, te testen en meer tijd over om optimalisatie uit te voeren om de conversies nog meer te kunnen laten stijgen. Ook hebben we display en video campagnes ingezet om de naamsbekendheid te vergroten.

SEO

Ook aan de Search Engine Optimization (SEO) wordt samen met Jeroen gewerkt. Dit houdt in dat we alles uit de kast halen om ervoor te zorgen dat Het Cosmeticahuis zo goed mogelijk in Google gevonden kan worden. Naast het promoten van de merknaam zetten we ook in op andere belangrijke zoekwoorden, zoals het woord “Cosmetica” waar organisch een hoge positie in de zoekmachines mee te behalen is.

Het spreekt voor zich dat de statistieken en resultaten actief bijgehouden worden, zodat we een goed beeld hebben van wat wel en niet werkt.

Social media

Uiteraard worden ook de kanalen op social media niet vergeten. Zo hebben we campagnes gedraaid op zowel Facebook, Instagram als YouTube. Dit natuurlijk omdat hier veel potentiële klanten te vinden zijn. Een mooi voorbeeld was de campagne die we hebben opgezet in samenwerking met de bekende visagiste Nikkie de Jager, ter ere van de vernieuwde webshop en huisstijl.

We hebben zowel campagnes gedraaid die gericht zijn op naamsbekendheid als het werven van nieuwe klanten.

Waar kunnen we u mee helpen?