Wat zijn App uitsluitingen

App uitsluitingen zijn een belangrijke functionaliteit binnen Search Engine Advertising (SEA) waarmee adverteerders controle uitoefenen over de plaatsing van hun advertenties in mobiele apps. Deze functie stelt hen in staat om te voorkomen dat hun advertenties worden weergegeven in apps die mogelijk niet relevant zijn voor hun doelgroep of die de prestaties van hun campagnes kunnen schaden.

Hoe worden app uitsluitingen gebruikt?

Adverteerders kunnen app uitsluitingen instellen op basis van de app-ID’s van individuele mobiele apps of op basis van categorieën van apps. Hierdoor kunnen ze ervoor zorgen dat hun advertenties uitsluitend worden weergegeven in apps die relevant zijn voor hun doelgroep en positief bijdragen aan hun campagnes.

App uitsluitingen kunnen op verschillende niveaus binnen een advertentieaccount worden toegepast, zoals campagnes, advertentiegroepen of zelfs individuele advertenties. Dit biedt adverteerders de flexibiliteit om nauwkeurige controle uit te oefenen over waar hun advertenties worden weergegeven, waardoor ze alleen in relevante app-omgevingen verschijnen.

Waarom zijn app uitsluitingen belangrijk voor SEA?

App uitsluitingen zijn van essentieel belang voor SEA om diverse redenen:

• Relevantie: Door ongewenste apps uit te sluiten, zorgen adverteerders ervoor dat hun advertenties uitsluitend worden weergegeven in apps die relevant zijn voor hun doelgroep, wat de kans op interactie en conversie vergroot.
  • Kwaliteit en prestaties: Niet alle apps bieden een optimale gebruikerservaring of genereren waardevolle resultaten voor adverteerders. Het uitsluiten van ongeschikte apps stelt adverteerders in staat om de kwaliteit en prestaties van hun advertenties te verbeteren.
  • Controle: App uitsluitingen geven adverteerders de controle over de plaatsing van hun advertenties. Ze kunnen specifieke apps identificeren die mogelijk niet passen bij hun merk of doelstellingen en deze uitsluiten om hun advertentiebudget efficiënter te benutten.