Wat is Kwaliteitsscore

De Kwaliteitsscore is een maatstaf die Google Ads gebruikt om de kwaliteit en relevantie van advertenties en zoekwoorden te beoordelen. Het is een score van 1 tot 10 die aangeeft hoe goed een advertentie presteert in termen van relevantie voor zoekopdrachten en de ervaring van gebruikers. Hoe hoger de Kwaliteitsscore, hoe beter de advertentieprestaties kunnen zijn.

Hoe wordt de Kwaliteitsscore gebruikt?

De Kwaliteitsscore wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, waaronder de relevantie van de advertentie en bestemmingspagina, de verwachte klikfrequentie (CTR) en de gebruikerservaring op de bestemmingspagina. Deze factoren worden door Google beoordeeld op basis van historische gegevens en vergelijkingen met andere advertenties in dezelfde veiling.

De Kwaliteitsscore heeft invloed op de positie van de advertentie en de kosten per klik (CPC) in een veiling. Een hogere Kwaliteitsscore kan resulteren in een betere advertentiepositie en lagere kosten per klik, terwijl een lagere score kan leiden tot een lagere positie en hogere kosten.

Waarom is de Kwaliteitsscore belangrijk voor SEA?

De Kwaliteitsscore is belangrijk voor SEA omdat het adverteerders inzicht geeft in de effectiviteit van hun advertenties en zoekwoorden. Het heeft verschillende voordelen en impact op het succes van een SEA-campagne:

  • Relevantie: Een hogere Kwaliteitsscore betekent dat de advertentie relevant is voor de zoekopdracht van een gebruiker. Dit verbetert de gebruikerservaring en vergroot de kans op klikken en conversies.
  • Positie: Een hogere Kwaliteitsscore kan leiden tot een betere advertentiepositie, waardoor de zichtbaarheid en het bereik van de advertentie toenemen.
  • Kostenbesparing: Een hogere Kwaliteitsscore kan resulteren in lagere kosten per klik. Adverteerders betalen minder voor een klik wanneer de advertentie als relevant en waardevol wordt beschouwd.
  • Concurrentievoordeel: Een hogere Kwaliteitsscore kan adverteerders een concurrentievoordeel geven ten opzichte van concurrenten met lagere scores. Het stelt adverteerders in staat om effectiever te concurreren in de veiling en hun advertenties beter te laten presteren.

Het is belangrijk om de Kwaliteitsscore regelmatig te monitoren en te optimaliseren om de prestaties van SEA-campagnes te verbeteren. Door te werken aan de relevantie van advertenties en bestemmingspagina’s, het verbeteren van de verwachte klikfrequentie en het bieden van een goede gebruikerservaring, kunnen adverteerders de Kwaliteitsscore verder optimaliseren en meer rendement uit een campagne halen.


Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!