Wat is Impression Share?

Impression Share, ook wel vertoningsaandeel genoemd, is een cruciale metriek in Search Engine Advertising (SEA) die wordt gebruikt om de zichtbaarheid van je advertenties te meten. Het geeft aan hoe vaak je advertenties worden vertoond in verhouding tot het totale aantal mogelijke vertoningen voor je geselecteerde zoekwoorden.

Hoe wordt Impression Share berekend?

Impression Share wordt berekend door het aantal vertoningen dat je advertenties hebben ontvangen te delen door het totale aantal mogelijke vertoningen. Het resultaat wordt uitgedrukt als een percentage.

Er zijn verschillende soorten Impression Share:

Gewogen Impression Share: Dit is het percentage vertoningen dat je hebt ontvangen in verhouding tot het aantal vertoningen dat daadwerkelijk mogelijk was.

Absoluut Impression Share: Dit is het percentage vertoningen dat je hebt ontvangen in verhouding tot het totale aantal mogelijke vertoningen.

Het is essentieel om te begrijpen dat Impression Share kan variëren per campagne, zoekwoord en advertentiegroep.

Waarom is Impression Share belangrijk voor SEA?

Impression Share is een belangrijke metric in SEA omdat het inzicht biedt in de effectiviteit van je advertenties en je concurrentiepositie. Een hogere Impression Share duidt op goed presterende advertenties die vaak aan gebruikers worden getoond.

Een lage Impression Share kan erop wijzen dat je kansen misloopt om je advertenties aan je doelgroep te tonen. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals te lage biedingen, een lage kwaliteitsscore of concurrentie van andere adverteerders.

Door je Impression Share te monitoren en te verbeteren, kun je de zichtbaarheid van je advertenties vergroten, meer potentiële klanten bereiken en je SEA-campagnes optimaliseren.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!