Wat is Handmatige CPC (cost-per-click)

Handmatige CPC (Cost-Per-Click) is een biedstrategie die wordt gebruikt in Search Engine Advertising (SEA), zoals Google Ads. Het stelt adverteerders in staat om de controle te behouden over het bedrag dat ze bereid zijn te betalen voor elke klik op hun advertenties. Met handmatige CPC kunnen adverteerders handmatig biedingen instellen op individuele zoekwoorden, advertentiegroepen of campagneniveau.

Hoe wordt Handmatige CPC gebruikt?

Om handmatige CPC te gebruiken, stelt een adverteerder biedingen in op basis van hun marketingdoelen en budget. Ze kunnen ervoor kiezen om hogere biedingen in te stellen op zoekwoorden of advertentiegroepen die van groot belang zijn, terwijl ze lagere biedingen kunnen instellen op minder relevante zoekwoorden. Dit biedt adverteerders de flexibiliteit om hun biedingen af te stemmen op hun specifieke doelstellingen en de waarde die ze toekennen aan verschillende zoekwoorden of advertenties.

Met handmatige CPC kunnen adverteerders ook de kosten per klik nauwlettend volgen en aanpassen. Ze kunnen de prestaties van hun advertenties analyseren en, indien nodig, hun biedingen verhogen of verlagen om de positie van hun advertenties en het aantal klikken te optimaliseren.

Waarom is Handmatige CPC belangrijk voor SEA?

Handmatige CPC is belangrijk voor SEA om verschillende redenen:

  1. Biedingscontrole: Handmatige CPC biedt adverteerders volledige controle over hun biedingen. Ze kunnen strategische beslissingen nemen op basis van hun budget en marketingdoelen, en kunnen hun biedingen aanpassen op basis van prestaties en concurrentie.
  2. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: Met handmatige CPC kunnen adverteerders snel reageren op veranderingen in de markt en de prestaties van hun advertenties. Ze kunnen biedingen aanpassen en optimaliseren op basis van de behoeften van hun campagnes en doelgroepen.
  3. Kostenbeheersing: Handmatige CPC stelt adverteerders in staat om hun kosten per klik te beheren en te optimaliseren. Ze kunnen hun biedingen aanpassen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te bereiken en hun budget efficiënt te gebruiken.
  4. Aanpassing aan specifieke doelgroepen: Met handmatige CPC kunnen adverteerders hun biedingen afstemmen op specifieke zoekwoorden of advertentiegroepen. Dit stelt hen in staat om de relevantie van hun advertenties te vergroten en de kans op klikken van waardevolle doelgroepen te maximaliseren.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!