Wat is Google Merchant Center?

Google Merchant Center is een platform dat wordt gebruikt in combinatie met SEA (Search Engine Advertising) om productadvertenties te beheren en weer te geven in Google Shopping. Het stelt adverteerders in staat om hun productgegevens te uploaden, te beheren en te delen met Google, zodat ze kunnen worden weergegeven in de zoekresultaten van Google Shopping.

Hoe wordt Google Merchant Center gebruikt?

Google Merchant Center wordt gebruikt door adverteerders om hun productgegevens te organiseren en te uploaden naar Google. Dit omvat informatie zoals producttitels, beschrijvingen, prijzen, afbeeldingen en voorraadstatus. Adverteerders kunnen ook specifieke attributen toevoegen, zoals merk, GTIN (Global Trade Item Number) en productcategorieën om hun producten nauwkeurig te categoriseren.

Na het uploaden van de productgegevens in Google Merchant Center, worden ze beoordeeld op relevantie en conformiteit met de beleidsregels van Google. Zodra de gegevens zijn goedgekeurd, kunnen de productadvertenties worden weergegeven in Google Shopping-resultaten, evenals in andere advertentie-indelingen zoals Showcase Shopping-advertenties.

Waarom is Google Merchant Center belangrijk voor SEA?

Google Merchant Center speelt een cruciale rol in SEA, vooral voor adverteerders die fysieke producten verkopen. Door gebruik te maken van Google Merchant Center kunnen adverteerders hun producten rechtstreeks uploaden naar Google en profiteren van de zichtbaarheid in Google Shopping-resultaten. Dit vergroot de kans dat potentiële klanten hun producten ontdekken en klikken op de advertenties.

Bovendien biedt Google Merchant Center functies zoals het beheer van voorraadstatus en prijsupdates, waardoor adverteerders hun productgegevens actueel kunnen houden en in overeenstemming kunnen blijven met wijzigingen in hun inventaris. Het stelt adverteerders ook in staat om gedetailleerde informatie over hun producten te verstrekken, waardoor potentiële klanten een beter inzicht krijgen in wat ze kunnen verwachten.

Kortom, Google Merchant Center is essentieel voor SEA-adverteerders die producten verkopen. Het stelt hen in staat om hun productgegevens effectief te beheren, zichtbaarheid te vergroten in Google Shopping en potentiële klanten te bereiken met relevante en actuele productadvertenties.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!