Wat is Geografische Targeting?

Geografische targeting, ook wel bekend als locatietargeting, verwijst naar de strategie waarbij adverteerders hun advertenties specifiek richten op een bepaalde geografische locatie. Het stelt adverteerders in staat om hun SEA (Search Engine Advertising) campagnes te richten op gebruikers die zich bevinden in specifieke landen, regio’s, steden of zelfs op basis van postcode.

Hoe wordt Geografische Targeting gebruikt in SEA?

In SEA wordt geografische targeting gebruikt om de zichtbaarheid en relevantie van advertenties te vergroten. Adverteerders kunnen selecteren in welke geografische gebieden hun advertenties worden weergegeven en aan welke gebruikers ze worden getoond.

Adverteerders kunnen geografische targeting instellen op basis van verschillende criteria, zoals land, regio, stad, afstand rondom een specifieke locatie of zelfs op basis van de postcode van gebruikers. Dit stelt hen in staat om hun advertenties te richten op specifieke markten of gebieden waar hun doelgroep zich bevindt.

Waarom is Geografische Targeting belangrijk voor SEA?

Geografische targeting speelt een belangrijke rol in SEA vanwege de volgende redenen:

  • Lokale relevantie: Door zich te richten op specifieke geografische locaties kunnen adverteerders hun advertenties afstemmen op de lokale markt. Dit verhoogt de relevantie van de advertenties voor gebruikers in die regio en vergroot de kans op klikken en conversies.
  • Doelgroepbereik: Met geografische targeting kunnen adverteerders hun advertenties tonen aan gebruikers in specifieke gebieden waar hun doelgroep zich bevindt. Dit vermindert de verspilling van advertentiebudget aan gebruikers buiten het relevante marktgebied.
  • Regionale campagnes: Voor adverteerders die specifieke producten of diensten aanbieden op regionaal niveau, maakt geografische targeting het mogelijk om campagnes op maat te maken voor verschillende regio’s en lokale marktbehoeften aan te spreken.
  • Concurrentievoordeel: Door zich te richten op specifieke geografische gebieden kunnen adverteerders zich onderscheiden van concurrenten en de concurrentiepositie in die regio versterken.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!