Wat is CPA (Cost-per-acquisition)

Cost per Thousand Impressions (CPM) is een advertentiemodel dat wordt toegepast in Search Engine Advertising (SEA) om de kosten van advertentievertoningen te meten. Het betreft een prijsmodel waarbij adverteerders betalen voor elke duizend vertoningen van hun advertenties, ongeacht of er wel of geen klikken plaatsvinden.

Hoe wordt Cost per Thousand Impressions (CPM) gebruikt?

CPM wordt gebruikt als een methode om de kosten van advertentievertoningen te beoordelen en in rekening te brengen. Adverteerders stellen een biedprijs in op basis van het bedrag dat ze bereid zijn te betalen voor elke duizend vertoningen van hun advertenties. Het advertentieplatform berekent dan de totale kosten op basis van het aantal vertoningen dat wordt gegenereerd.

Bijvoorbeeld, als een adverteerder een CPM-bod van €5 heeft ingesteld en de advertentie duizend keer wordt vertoond, zouden de totale kosten €5 bedragen, ongeacht het aantal klikken dat de advertentie genereert.

Waarom is Cost per Thousand Impressions (CPM) belangrijk voor SEA?

CPM is van belang voor SEA om diverse redenen:

Bereiken van een groot publiek: CPM stelt adverteerders in staat om hun advertenties te tonen aan een groot aantal gebruikers, zelfs als er geen klikken plaatsvinden. Dit is met name waardevol wanneer het doel is om merkbekendheid te vergroten of een breed publiek te bereiken.

Budgetbeheer: Werken met CPM stelt adverteerders in staat om hun advertentie-uitgaven beter te voorspellen en te beheren. Ze kunnen een bepaald budget toewijzen aan het genereren van een bepaald aantal vertoningen, wat hen meer controle geeft over hun kosten en campagneresultaten.

Vergelijking met andere advertentiemodellen: CPM stelt adverteerders in staat om de kosten van vertoningen te vergelijken met andere advertentiemodellen, zoals Cost per Click (CPC) of Cost per Acquisition (CPA). Dit kan helpen bij het bepalen van de meest effectieve en efficiënte manier om advertentie-uitgaven te optimaliseren.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!