Wat is Conversion tracking

Conversion tracking is een element binnen Search Engine Advertising (SEA) waarmee marketeers de doeltreffendheid van hun advertentiecampagnes kunnen meten door specifieke acties te volgen die gebruikers ondernemen na interactie met een advertentie. Het stelt marketeers in staat om het aantal conversies te meten, zoals aankopen, aanmeldingen, downloads of andere waardevolle handelingen die ze als doelen voor hun campagnes hebben gedefinieerd.

Hoe wordt conversion tracking gebruikt?

Om conversion tracking te benutten, dienen marketeers een trackingcode of pixel te implementeren op de relevante pagina’s van hun website of app. Deze code registreert wanneer een gebruiker een gewenste actie voltooit, zoals het plaatsen van een bestelling of het invullen van een formulier. Door deze acties te meten, kunnen marketeers zien welke advertenties, zoekwoorden, advertentieposities of andere factoren hebben bijgedragen aan de gewenste conversies.

Conversion tracking stelt marketeers ook in staat om verschillende soorten conversies bij te houden, zoals first-click conversions (wanneer de advertentie de eerste interactie met de gebruiker heeft gegenereerd) en last-click conversions (wanneer de advertentie verantwoordelijk is voor de laatste interactie vóór de conversie). Dit biedt inzicht in de bijdrage van elke advertentie aan de conversie en helpt bij het optimaliseren van advertentie-uitgaven en het verbeteren van de ROI.

Waarom is conversion tracking belangrijk voor SEA?

Conversion tracking is van vitaal belang voor SEA om de volgende redenen:

  1. Meten van succes: Conversion tracking stelt marketeers in staat om de effectiviteit van hun advertentiecampagnes te meten en te beoordelen op basis van daadwerkelijke conversies, niet alleen op basis van klikken of vertoningen. Het biedt inzicht in de werkelijke waarde die de campagnes genereren.
  2. Optimalisatie: Door conversies bij te houden, kunnen marketeers identificeren welke aspecten van hun campagnes het meest bijdragen aan de gewenste acties. Ze kunnen vervolgens hun strategieën optimaliseren, zoals het aanpassen van biedingen, het verbeteren van advertentieteksten of het verfijnen van targeting, om betere resultaten te behalen.
  3. Maximaliseren van ROI: Door conversies te meten, kunnen marketeers een beter begrip krijgen van de return on investment (ROI) van hun advertentie-uitgaven. Ze kunnen hun budgetten efficiënter toewijzen en zich concentreren op de kanalen en zoekwoorden die de beste resultaten opleveren.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!