Wat is Automated Bidding

Automated Bidding, ook wel geautomatiseerd bieden genoemd, is een strategie binnen zoekmachine-adverteren (SEA) waarbij biedingen op advertentieplaatsingen automatisch worden aangepast met behulp van geavanceerde algoritmen en machine learning. Het is een geautomatiseerde manier om biedingen te beheren en optimaliseren om de prestaties van advertenties te verbeteren.

Hoe wordt Automated Bidding gebruikt?

Automated Bidding wordt gebruikt om het biedingsproces te automatiseren en efficiënter te maken. Adverteerders kunnen verschillende geautomatiseerde biedstrategieën toepassen, afhankelijk van hun doelstellingen en KPI’s. Enkele veelvoorkomende geautomatiseerde biedstrategieën zijn:

  • Target CPA (Cost per Acquisition): Hierbij stelt de adverteerder een doel-CPA in, waarna het systeem automatisch biedingen aanpast om de gewenste gemiddelde kosten per conversie te bereiken.
  • Target ROAS (Return on Ad Spend): Deze strategie stelt een doel-ROAS in, waarbij het systeem biedingen optimaliseert om de gewenste verhouding tussen advertentie-uitgaven en gegenereerde omzet te behalen.
  • Maximize Clicks: Hierbij wordt gestreefd naar het maximaliseren van het aantal klikken binnen het opgegeven budget.
  • Enhanced CPC (Cost per Click): Deze strategie past automatisch biedingen aan op basis van de waarschijnlijkheid van een conversie, waarbij hogere biedingen worden geplaatst op zoekopdrachten met een hogere kans op conversie.

Het gebruik van Automated Bidding vereist meestal een aanzienlijke hoeveelheid historische gegevens om de algoritmen in staat te stellen nauwkeurige biedingen te doen. Adverteerders kunnen hun biedstrategieën aanpassen en verfijnen op basis van de prestaties en resultaten.

Waarom is Automated Bidding belangrijk voor SEA?

Automated Bidding biedt verschillende voordelen en is belangrijk voor SEA om de volgende redenen:

  • Efficiëntie: Geautomatiseerde biedstrategieën kunnen het biedingsproces optimaliseren en tijd besparen voor adverteerders. Het systeem kan biedingen snel en nauwkeurig aanpassen op basis van verschillende signalen en gegevenspunten.
  • Optimalisatie: Door gebruik te maken van geavanceerde algoritmen en machine learning kunnen geautomatiseerde biedstrategieën biedingen optimaliseren om de gewenste doelstellingen te bereiken, zoals kosten per conversie, ROAS of klikken.
  • Schaalbaarheid: Automated Bidding maakt het gemakkelijker om biedingen te beheren te optimaliseren voor grote campagnes met veel advertentiegroepen en zoekwoorden. Het systeem kan snel en efficiënt biedingen aanpassen op basis van individuele zoekopdrachten en prestatiegegevens.
  • Relevantie: Geautomatiseerde biedstrategieën kunnen biedingen afstemmen op specifieke doelgroepen, locaties, apparaten en andere targetingcriteria. Hierdoor kunnen advertenties relevanter worden gepresenteerd aan de juiste gebruikers, wat de kans op conversie vergroot.
  • Flexibiliteit: Adverteerders kunnen de biedstrategieën aanpassen aan hun specifieke doelstellingen en KPI’s. Het is mogelijk om te experimenteren met verschillende geautomatiseerde biedstrategieën en deze aan te passen op basis van de resultaten en prestaties.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!