Wat is SEO

SEO betekent ‘Search Engine Optimalisation’ oftewel zoekmachine optimalisatie. SEO is het optimaliseren van websites en pagina’s, om organisch boven in de zoekresultaten te verschijnen. Zoekmachines bepalen door meer dan 120 factoren, wat de positie is/wordt van een webpagina. 

Deze factoren horen bij 3 verschillende onderdelen
–   Content
–   Technische optimalisatie
–   Off-page SEO

Enkele factoren die bij content horen zijn bijvoorbeeld; tekstopmaak zoals de juiste H tags, zoekwoorden in teksten, geen spel- of grammatica- fouten. Bij technische optimalisatie gaat het over: juiste links, een snelle website, pagina laadtijd en nog veel meer. Off-page seo draait vooral om links naar jouw pagina, de geldigheid en relevantie van deze links. 

Waarom gebruik je zoekmachine optimalisatie?

Elke internetgebruiker gebruikt zoekmachines, het is daarom belangrijk dat jij daartussen staat. Iedere dag zijn er gemiddeld 3,5 miljard zoekopdrachten, het is daarom belangrijk dat jij bij de juiste zoektermen bovenaan staat. Pagina’s die op de 1e pagina zoekresultaten staan zullen eerder bekeken worden en hebben daarom een hogere kans op conversie.

Stel je hebt een elektronicazaak, en je maakt gebruik van zoekmachine optimalisatie. Dan komt jouw bedrijf omhoog bij bijvoorbeeld, het zoekwoord ‘4k televisies’. De gebruiker die hier naar opzoek is zal jouw webpagina zien en klikt erop. Daardoor komt hij op de pagina met 4k samsung tv’s, vervolgens ziet hij de tv waar hij naar opzoek was & maakt een aankoop. 

Wanneer de zoekmachine optimalisatie niet op orde was, had deze bezoeker de website waarschijnlijk niet gevonden. Als deze niet gevonden wordt maakt hij de aankoop bij een andere winkel en loop je winst mis.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!