Een webshop beginnen? Houd rekening met deze 3 dingen!

Het beheren van een webshop is natuurlijk een prachtige manier van ondernemen. Een eigen winkel runnen zonder daarvoor een pand te hoeven bezitten. Je hebt echter wel vaak veel concurrentie van mensen die hetzelfde verkopen als u. In de meeste gevallen hanteren zij ook gelijkwaardige prijzen. Hierdoor lijkt het misschien lastig om uzelf te kunnen onderscheiden.

Gelukkig zijn er andere manieren om ervoor te zorgen dat u positief zult opvallen. Bijvoorbeeld door betere service of een gemakkelijker design. In dit artikel geven we je 5 tips om rekening mee te houden wanneer u een webshop laat ontwikkelen.

1.     Kies voor duidelijke productfoto’s.

Wij van Evalco kijken regelmatig rond om te zien hoe andere mensen webshops bouwen. Een van de dingen die ons vaak opvalt is dat men gebruikt maakt van onduidelijke productfoto’s. Men kan hierdoor niet opmaken hoe een product er precies uitziet. Dit vinden klanten natuurlijk niet leuk.

Met name omdat ze gewoonweg niet weten waar ze aan toe zijn. Ze willen graag weten wat ze bestellen om teleurstelling te voorkomen. Als dat niet mogelijk is haken ze vaak al snel af.

Het zou toch zonde zijn als dit bij jouw webwinkel gebeurt. Vooral als je producten verder van hoge kwaliteit zijn. Zorg daarom voor duidelijke foto’s. Mocht u ze zelf niet kunnen maken, schakel dan de hulp van een professional in.

2.     Houd het overzichtelijk

Deze tip is misschien een open deur, maar het blijft de moeite waard om te zeggen. Houdt de webshop overzichtelijk voor klanten. Een vage indeling of andere onduidelijke dingen maken het namelijk lastiger om wat te bestellen. De kans dat mensen zullen afhaken is hierdoor redelijk groot, aangezien ze het liefst zo min mogelijk moeite doen.

Er zijn misschien ondernemers die denken: ‘’als klanten een bepaald product echt willen hebben, dan blijven ze wel zoeken’’. Dit klinkt in eerste instantie aannemelijk, maar mensen hebben vaak de websites van uw concurrenten ook al gevonden. Ze twijfelen alleen nog waar ze precies gaan bestellen. Wanneer uw webwinkel onduidelijk is, dan zullen ze hoogstwaarschijnlijk voor een andere site kiezen.

3.     Vermijd spellingsfouten

Iedereen maakt weleens een foutje. Ook in het team van Evalco wijzen we elkaar er weleens op (vaak tot ergernis van degene die de fout heeft gemaakt) Toch staat het natuurlijk niet professioneel als een artikel veel fouten bevat.

Hetzelfde geldt voor een webshop. Het komt verassend vaak voor dat productbeschrijvingen vol staan met spelling- en grammaticafouten. Dit werkt natuurlijk niet bevorderlijk voor uw geloofwaardig en kan ervoor zorgen dat potentiele klanten toch even verder kijken.

Dit waren de 3 dingen waar je rekening mee moet houden als u een webshop laat maken. Neem gerust contact met ons op als er nog vragen 

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!