Wat is een domeinnaam en welke past bij u?

Domeinnamen zijn onlosmakelijk verbonden met websites. Iedereen welke bij ons een site bestelt krijgt daar gratis een domein bij. U vraagt uzelf nu misschien af wat een domeinnaam nou eigenlijk is. In deze blog leggen we dat haarfijn voor u uit.

Een domeinnaam is als het ware het adres van een site. Het is een label dat gekoppeld is aan een website. Wanneer men dit label in de adresbalk intoets, wordt er doorverbonden naar de bijbehorende site. Onze domeinnaam is evalco.nl

Domeinnamen zijn uniek. Er kunnen nooit twee dezelfde sites zijn met hetzelfde domein. Wel is het mogelijk dat een domein van eigenaar wisselt en er een andere site komt op dat adres. Dit is te vergelijken met een huis dat nieuwe bewoners krijgt. Al komt dit eigenlijk niet zo heel vaak voor.

Domeinnaam kopen

Hoe komt u dan aan zo’n domein? Een domein is te koop bij een hostingbedrijf, die het voor u registreert. Nadat u er een heeft gekocht is de betreffende naam voor een bepaalde tijd in uw handen en zal daarna verlopen. Als het domein verlopen is krijgt u de kans om deze te verlengen. Doet u dat niet, dan zal deze vrijgegeven worden en dus weer door anderen te koop zijn. Dit is als het ware het huis dat leeg komt te staan.

Welke domeinextensie past bij u?

Aangezien er meerdere domeinextensies beschikbaar zijn vraagt u uzelf misschien af welke nou het beste is. Dit ligt eigenlijk aan uw doelgroep. Als u een Nederlandstalige website heeft dan is een .nl domeinnaam het beste. De .nl domeinen zijn namelijk nog steeds razend populair en zullen dat nog wel even blijven. Het nadeel is dat veel .nl namen al bezet zijn. Een andere goede keuze is .com, waarmee u ook de internationale markt kunt aanspreken.

Wanneer de .nl of .com domeinen beide al bezet zijn dan is eu. Een goed alternatief is dan .eu, wat ook steeds populairder aan het worden is. Mocht u meer vragen hebben omtrent websites en domeinnamen, dan mag u altijd mailen.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!