Wat is de YOAST SEO plugin?

Wanneer je goed vindbaar wilt zijn in Google, zal de SEO (Search Engine Optimization) van jouw pagina’s en berichten op de website goed moeten zijn. Heb jij een WordPress website? Download dan gelijk de YOAST SEO plugin, want deze plugin zal de zoekwoordenoptimalisatie een stuk makkelijker maken!

Wat doet de YOAST SEO Plugin?

YOAST toont aan de hand van verschillende factoren hoe goed de SEO van een pagina of bericht is. Wanneer er zaken zijn die verbetert kunnen worden ten behoeve van de SEO, wordt er in duidelijke punten weergegeven wat aangepast kan worden. Wanneer je de YOAST plugin hebt gedownload, zie je onderstaand blok onderaan iedere pagina of bericht.

Als je bij ‘Focus keyphrase’ het zoekwoord intikt, kun je ‘SEO-analyse’ uitklappen en krijg je de analyse van YOAST. Hier staat in punten aangegeven wat goed is, waar verbetering mogelijk is en wat niet goed is. Door al deze punten na te lopen, kun je gemakkelijk de SEO van een pagina verbeteren.

Wat zijn belangrijke factoren voor een goede SEO?

Focus keyphrase in de titel
Allereerst is het belangrijk dat het zoekwoord voorkomt in de titel en het liefst aan het begin van de titel. Daarnaast is het ook goed voor de SEO dat het zoekwoord voorkomt in subkoppen op de pagina.

Keyphrase dichtheid
Met de keyphrase dichtheid wordt er bedoelt dat het zoekwoord vaak genoeg voorkomt in de tekst, maar niet te vaak. Wanneer je een overkill van het zoekwoord gebruikt, wordt dit aangegeven door YOAST en kun je dit verminderen naar het aanbevolen aantal.

Afbeeldingen
Het hebben van afbeeldingen op een pagina is erg belangrijk voor de SEO. Zorg er tevens voor dat je de ALT-tekst van een afbeelding invult én dat daar het zoekwoord in voorkomt. Google kan namelijk geen afbeeldingen zonder ALT-tekst lezen.

Metabeschrijving
In de metabeschrijving van een pagina kun je toelichten waar de pagina over gaat. Ook hier is het weer van belang dat het zoekwoord erin voorkomt. YOAST geeft tevens aan hoe lang de metabeschrijving mag zijn om goed vertoont te worden in Google.

Tekstlengte
Over het algemeen rankt Google pagina’s met langere teksten hoger dan pagina’s met korte teksten. Het minimale aantal woorden dat een pagina zou moeten bevatten is 300. Zorg er natuurlijk wel voor dat je niet alleen maar tekst schrijft om het aantal woorden te halen. Dan wordt de pagina namelijk minder relevant voor de bezoekers.

Links (intern en uitgaand)
Zowel interne links als uitgaande links zijn goed om toe te voegen op een pagina, mits deze relevant zijn. Linken zorgt niet alleen voor een betere SEO. Zo zorgen interne links ervoor dat bezoekers ook op andere relevante pagina’s terecht komen.

Ga jij ook aan de slag met de SEO via de YOAST plugin? Lees dan hier nog wat extra tips over een goede SEO tekst.

Kun jij hulp gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!