Op bezoek bij CoolBlue

Onlangs waren wij met enkele teamleden van Evalco te gast op het hoofdkantoor van Coolblue in Rotterdam. Dit mag dan wellicht een totaal ander bedrijf als dat van ons zijn, maar wel eentje waarvan we kunnen leren. Uiteraard willen we de opgedane kennis ook graag met u delen. Vandaar dat we hieronder 3 lessen toelichten die Coolblue ons geleerd heeft.

Behandel klanten als vrienden

Wij hebben vanuit huis meegekregen om onbekende mensen beleefd aan te spreken. Bij Coolblue streven ze er echter naar om klanten zoveel mogelijk als vrienden te behandelen. Dit betekent niet dat er gezellig bier mee gedronken wordt, maar dat er bij een probleem of misverstand gedacht wordt ‘’hoe zou een vriend van mij in deze situatie behandelt willen worden?’’

Doe wat extra’s

Als u weleens wat bij Coolblue hebt besteld dan heeft u ongetwijfeld gemerkt dat ze graag wat extra’s voor u doen. Al is het maar dat flauwe grapje op de doos dat u een glimlach weet te bezorgen. Ook u kunt als ondernemer dit soort dingen doen. Dit kan op allerlei manieren, van een E-book met leuke recepten bij de pannen die u verkoopt tot een felicitatiemailtje op de verjaardag van een vast klant. Dit soort dingen leveren misschien niet altijd direct meer geld op, maar kunnen er op lange termijn wel voor zorgen dat u boven de concurrentie gaat uitsteken.

Zorg ervoor dat iedereen een taak en expertise heeft

De laatste tip die we hebben is misschien wel de belangrijkste. Het gaat er hier om dat u ervoor zorgt dat iedereen in uw team een specifieke taak en expertise heeft. Dit klinkt misschien erg voor de hand liggend, maar wordt echter vaak over het hoofd gezien. Er zijn namelijk veel bedrijven die hun medewerkers van alles en nog niets laten doen. Ondanks dat dit soms noodzakelijk is werkt vaak beter als men een specifieke functie toegewezen krijgt. Niet alleen is het op deze manier voor iedereen duidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is, maar weet ook de betreffende persoon zelf waar hij of zij aan toe is. Daarnaast kan deze er een sport van gaan maken om de beste van Nederland te worden!

Uiteraard zijn er nog veel meer dingen die u van een bedrijf als Coolblue kunt leren. Blijf onze website in de gaten houden voor meer van dit soort tips.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!