Logo zelf maken? 3 handige tips

Iedere onderneming heeft een logo nodig. Niet alleen omdat het professioneel staat, maar ook omdat men uw bedrijf zo eerder zal herkennen. Het is daarom uiteraard wel een vereiste dat dit logo van hoge kwaliteit is. Een slecht logo staat namelijk amateuristisch en zal enkel negatieve associaties oproepen. We zouden zelfs ‘’beter geen logo, dan een slecht logo’’ durven zeggen.

Logo zelf maken?

Het is daarom het beste om uw logo door een professional te laten maken, maar zelf ontwerpen kan soms ook. Ondanks dat wij het in de meeste gevallen afraden om zelf een logo in elkaar te zetten hebben we hierbij enkele tips om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen.

1. Maak een logo dat bij u past

Hoe mooi en origineel uw logo ook is, als het niet bij uw onderneming past dan is het vaak verspilde moeite. Natuurlijk is een mooi ontwerp een goed begin, maar het moet wel overeenstemmen met uw bedrijf. Want het zou toch raar zijn als een Harley dealer een heel kinderlijk logo zou hebben? Of een positiviteitscoach met een deprimerende uitstraling. Dit soort conflicterende zaken zorgen ervoor dat mensen het bedrijf onbewust wat minder aantrekkelijk gaan vinden. Dit omdat het gewoon raar aanvoelt. Probeer dit bij uw logo dus te voorkomen.

2. Zorg voor de juiste kleuren

Een logo moet natuurlijk representatief overkomen en dat gaat lastig als de kleuren niet bij elkaar passen. Niet alleen moeten ze overeenstemmen met uw product en bedrijf (zie bovenstaande tip), het is ook belangrijk dat wanneer u meerdere kleuren gebruikt, deze goed samengaan.

Tevens heeft iedere kleur weer een eigen associatie. Groen is bijvoorbeeld rustgevend en rood weer erg opvallend. Bedenk daarom wat u als bedrijf wilt uitstralen en pas de kleuren daarop aan.

3. Vraag om feedback

Voordat u uw ontwerp overal op laat drukken is het belangrijk om er zeker van te zijn dat het logo wel in orde is. Zorg er daarom voor dat u goede feedback krijgt. Dit kan zijn van uw personeel, maar ook vrienden en familie. Wees er alleen wel van bewust dat niet iedereen er een goede kijk op heeft. Het beste zou zijn om iemand te vragen die affiniteit heeft met logo’s en ontwerpen.

Hopelijk heeft u wat aan de bovenstaande tips gehad. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt ook ons ook altijd vrijblijvend om advies vragen. Daarnaast zijn we ook instaat om tegen een scherpe prijs het een logo voor u te maken.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!