Hoe lang moet een blog zijn? (3 tips)

Hoe lang moet een blog zijn? (3 tips)

Bloggen, we hebben het al een paar keer eerder besproken. Dit omdat het nou eenmaal een zeer toegankelijke (en betaalbare) manier is om uw website levendig te houden.

Men stelt echter nog steeds vaak de vraag ‘’hoe lang moet een blog zijn?’’. Ons antwoord hierop is afhankelijk van meerdere factoren. Welke doelgroep wilt u bereiken? Wat voor soort blog is het? Hoe erg is het als mensen wegklikken voordat ze alles hebben gelezen?

We hebben in ieder geval 3 tips voor u.

  1. Probeer uzelf in te leven in de doelgroep.

Allereerst is het slim om naar de doelgroep te kijken. Is de blog bedoeld voor pubers of volwassen mensen die graag lezen? In het eerste geval is het aan te raden om de blog niet al te lang te maken.

Het is echter altijd even makkelijk om in te schatten hoelang een blog mag zijn. Toch is het altijd verstandig om uzelf eens in de doelgroep proberen in te leven.

2. Bedenk wat voor boodschap u wilt overbrengen

Daarnaast is het slim om te weten wat voor boodschap u wilt overbrengen en hoeveel woorden daarvoor nodig zijn.

Een snelle mededeling hoeft vaak niet meer dan 300 woorden te kosten terwijl voor een uitgebreide instructieblog soms wel 1500 woorden nodig zijn.

In principe hoeft een blog niet langer te zijn dan nodig is. Al is het soms wel een optie om het hier en daar wat op te vullen met wat extra zinnen, met name als het geheel anders heel kort zou zijn.

3. Besef dat SEO meer is dan alleen keywords proppen

Zoals u misschien wel weet kan de lengte en indeling van een blog invloed hebben op hoe goed deze in Google gevonden zal worden. Langere blogs worden vaak beter gevonden, maar dat is niet altijd het geval. Het gaat ook om de leesbaarheid.

Probeer dus te voorkomen dat u geforceerd keywords gaat proppen in de hoop een hoge positie te verkrijgen. Dit kan namelijk averechts werken.

Deze blog is overigens een goed voorbeeld van een tekst die we niet onnodig lang hebben gemaakt. Wilt u echter toch wat langere tips? Neem dan gerust even contact op, we helpen u graag verder.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!