Een domeinnaam kopen. Waar moet u op letten?

Als u een website wilt dan hoort daar een domein bij. Voordat u begint met een domeinnaam kopen is het verstandig om eerst te weten waarop u moet letten. In deze blog geven we u 3 tips hiervoor.

Wat is een domeinnaam?

Allereerst is het slim om te weten wat een domeinnaam nou eigenlijk is. Een domeinnaam is het adres van een website. U kunt het zien als een soort label dat aan een site gekoppeld is. In deze blog leest u er meer over.

1. Maak het duidelijk

Het is belangrijk dat men vrijwel direct weet wat u als ondernemer doet. Een van de makkelijkste manieren is natuurlijk door dit expliciet op de hoofdpagina te zetten, zoals wij ook doen.

Daarnaast kunt u het echt ook in de domeinnaam verwerken. Als u peren verkoopt, dan is het slim om bijvoorbeeld te kiezen voor een domeinnaam als perenverkopen.nl. Men weet hierdoor direct wat u verkoopt.

2. Maak het niet te lang.

Natuurlijk kunt u ook gewoon de naam van uw bedrijf in de domeinnaam verwerken, zoals wij ook doen met Evalco. Zorg er alleen wel voor dat de naam niet te lang wordt.

We kunnen dingen als ‘’fransjanssenboomkwekerijgemert.nl’’ niet aanraden. Deze naam is namelijk erg lang en zal door weinig mensen onthouden worden. Een dergelijke domeinnaam kopen is dus af te raden.

Betere opties zijn ‘’boomkwekerijgemert.nl of ‘’gemertbomen.nl’’. Dit is een stukje korter, maar het is nog wel duidelijk wat voor bedrijf u heeft.

3. Kies de juiste extensie

Ieder domein heeft een zogenoemde extensie. Dit kan .nl zijn, maar ook .com. Als u zich alleen focust op Nederlandse klanten dan raden wij een .nl domein aan. Mocht dit al bezet zijn dan is .eu ook een optie.

In principe is er van alles mogelijk, maar zorg ervoor dat u van tevoren wat onderzoek doet.

Een domeinnaam kopen hoeft niet moeilijk te zijn, maar zoals u kunt lezen zijn er wel degelijk enkele dingen waar u op moet letten. Wanneer u bij ons een website laat maken dan zullen we u hierin uitgebreid adviseren en deze taak indien gewenst zelfs uit handen nemen.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!