Blogs schrijven? 3 voordelen van lijstjes

Mensen die blogs schrijven of lezen kennen het ongetwijfeld: blogartikelen met lijstjes erin. Uiteraard behoort ook deze blog tot die categorie.

De reden dat men alsmaar dit soort artikelen plaatst is omdat ze goed gelezen worden. Waarom dat zo is? In deze blog zullen we drie redenen voor u opnoemen.

1. Het wekt nieuwsgierigheid op

‘’7 redenen waarom een video beter werkt dan een krantenadvertentie’’ wanneer u zo’n soort titel ziet is de kans groot dat u zich afvraagt wat nou die redenen zijn. Dat er 2 of 3 redenen zijn waarom video beter werkt had u misschien wel verwacht, maar 7? De kans is groot dat u dan wel even wilt weten wat de zesde en zevende redenen nou eigenlijk zijn.

Dit gevoel zullen de bezoekers van uw site waarschijnlijk ook hebben wanneer ze zo’n titel zien. Vandaar dat het gebruik van lijstjes ervoor zorgt dat u blogs vaker geopend worden.

2. Lijstjes zijn overzichtelijk

Er zijn tegenwoordig niet veel mensen die zin hebben om grote lappen tekst te lezen. Al helemaal met het alsmaar grote aanbod van content die het internet te bieden heeft. Men kiest eerder voor laagdrempelige artikelen.

Een blog met lijstjes is vaak overzichtelijk en laagdrempelig, waardoor het uitnodigend is om te lezen. De lezer weet van tevoren dat hij of zij geen eentonige lap tekst gaat krijgen.

3. De tips zijn makkelijker toepasbaar

Tips en advies zijn zo’n beetje overal te krijgen, al vergeten de meeste mensen een groot deel van wat ze lezen. Al helemaal als het om abstract advies gaat.

Blogs met een aantal specifieke tips zijn vanwege de overzichtelijkheid (zie het punt hierboven) makkelijk te onthouden. Hierdoor zullen mensen ze eerder toepassen, waardoor ze eerder resultaat boeken en daardoor uiteindelijk vaker bij u terugkomen.

Zoals u kunt lezen loont het om lijstjes in uw blogs te verwerken. Wij raden aan om minimaal 3 punten te noemen. Een maximum is er niet, maar na de 11 punten wordt het al snel onoverzichtelijk. Al kan het nooit kwaad om hier zelf wat mee te experimenteren tijdens het blogs schrijven.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!