4 tips voor een gebruiksvriendelijke website

Wanneer u een website heeft waarop u producten of diensten aanbiedt, is de eerste stap natuurlijk verkeer genereren naar uw website. Maar nog belangrijker, hoe houdt u uw bezoekers op de website? Een belangrijke factor hierin is de gebruiksvriendelijkheid. Want wanneer deze ontbreekt, is de kans groter dat bezoekers sneller de website zullen wegklikken en dat is natuurlijk een gemiste kans. In deze blog geven wij een paar simpele tips die een grote bijdrage kunnen leveren aan uw gebruiksvriendelijke website.

1. Navigatie

Een van de belangrijkste onderdelen van een gebruiksvriendelijke website is de navigatie. Een duidelijk menu waar bezoekers snel doorheen kunnen navigeren, zorgt ervoor dat bezoekers makkelijk bij de juiste informatie of pagina’s terecht komen. Wanneer bezoekers namelijk niet kunnen vinden waarnaar zij op zoek zijn, zullen zij sneller de website verlaten.

2. Zoekfunctie

Dit onderdeel van de website is vrij voor de hand liggend en vanzelfsprekend, maar levert een grote bijdrage aan de gebruiksvriendelijkheid van uw website. Want als er geen goede zoekfunctie in de website is ingebouwd, kunnen bezoekers niet direct op zoek naar de informatie die ze willen zien.

3. Leesbaarheid

Een goede én gebruiksvriendelijke website is leesbaar. Een pagina moet makkelijk te scannen zijn zonder grote hoeveelheden tekst. Visualiseer dan ook de inhoud van uw website. Zo hebben bezoekers een duidelijk overzicht van de informatie die hier weergegeven wordt.

4. Zorg voor een snelle website

Lang wachten tot een website geladen is, daar haken veel bezoekers al snel af. Zorg ervoor dat uw website snel laadt, niet alleen op de homepagina, maar ook in de navigatie naar andere pagina’s.

Tip: Bent u benieuwd of uw website gebruiksvriendelijk is? Vraag dan mensen in uw omgeving om naar bepaalde pagina’s te navigeren en test aan de hand van deze bevindingen de gebruiksvriendelijkheid.

Kunt u hulp gebruiken om uw website gebruiksvriendelijker te maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!