Zelf goede blogs schrijven? 3 potentiële onderwerpen!

Als ondernemer is de kans vrij klein dat u uzelf bezighoudt met teksten of goede blogs schrijven. Met name omdat u het waarschijnlijk al druk genoeg heeft met uw eigen vakgebied. Toch is het natuurlijk wel wenselijk dat de site een beetje goed bezocht blijft worden. Een mooi design en overzichtelijk geheel is natuurlijk een goed begin, maar er komt meer bij kijken.

Wilt u dat bezoekers regelmatig terugkomen (en daardoor uiteindelijk klanten worden), dan zullen er regelmatig nieuwe dingen op de site moeten verschijnen. Denk aan foto’s, video’s, of blogs. Dit kost enige tijd en investering, maar als u dit op orde heeft dan bent u de concurrentie al snel een paar stappen voor. Ondanks de meerwaarde zien namelijk nog veel ondernemers dit soort zaken over het hoofd. Vandaar dat het belangrijk is dat u hierin wel investeert.

Het hoeft echter niet heel moeilijk te zijn om u site van frisse content te voorzien. Een wekelijkse video is misschien geweldig om bezoekers te trekken, maar het kan ook makkelijker. U kunt bijvoorbeeld zelf goede blogs schrijven. Dit kunt u namelijk ieder moment en vanaf alle locaties doen. Waarover u moet schrijven? Wij geven u 3 mogelijke onderwerpen.

1. Geef gratis tips en adviezen

Kent u mensen die het niet leuk vinden als ze dingen gratis krijgen? Waarschijnlijk maar weinig. Wij mensen zijn dol op gratis spullen. Kijk maar eens naar de belangstelling voor mensen die ter promotie gratis snoep of frisdrank weggeven in de stad.

Het is voor u als ondernemer ook slim om gratis dingen weg te geven. Dat hoeft niet perse in de vorm van spullen, maar kan ook in de vorm van advies. Het hoeft u niks te kosten maar bezoekers zullen het zeker waarderen. U vraagt zich nu waarschijnlijk af wat voor tips dat dan moeten zijn. Daarom geven we hieronder wat leuke voorbeelden:

  • 7 geweldige kleurcombinaties voor bij het schilderwerk.
  • 3 tips om uw tuin te onderhouden in de winter.
  • 5 manieren om onze vaatwasser effectief in te ruimen.
  • 8 lekkere smoothie recepten om met onze blender te maken
  • 4 tips om het meeste uit onze coaching te kunnen halen.

Het maakt niet uit in welk vakgebied u zit, er zijn altijd wel wat leuke tips om te geven. Wees daarbij vooral niet bang om wat gratis weg te geven. Als mensen het waarderen is de kans dat ze een betalende klant worden alleen maar groter.

Weet u nou eigenlijk nog niet wat voor tips u moet geven? Dat is eigenlijk best wel begrijpelijk. Wij liepen hier in eerste instantie ook tegenaan. Totdat we de oplossing vonden: onze tips baseren op de vragen die we kregen. U krijgt als ondernemer waarschijnlijk regelmatig vragen over u product of dienst. Het zou toch slim zijn om enkele antwoorden op die vragen te verwerken in een blog?

2. Deel waar u mee bezig bent

Als ondernemer heeft u regelmatig allerlei projecten. Denk aan het verbouwen van het plaatselijke gemeentehuis of het introduceren van een serie glutenvrije koekjes. Wilt u zelf goede blogs schrijven? Zorg ervoor dat u uw publiek op de hoogte van dat soort dingen blijft houden.

Veel ondernemers denken echter dat dit soort zaken niet interessant zijn. In de praktijk valt dit gelukkig best mee. Mensen zijn vaak zeer geïnteresseerd in het persoonlijke verhaal achter een nieuw project. Schrijf bijvoorbeeld een kort stukje over de school waarvoor jullie nu wekelijks de lunch gaan verzorgen. Waarschijnlijk zullen veel ouders het leuk vinden om dit te lezen.

Mocht het nou toch niet interessant gevonden worden, dan is dat nog niet perse een probleem. Sites die regelmatig nieuwe content krijgen worden namelijk als het ware beloont door de Google met een hogere positie. Bedrijven die iedere week zelf goede blogs schrijven zullen dus al snel beter gevonden worden.

3. Zorg voor achtergrondinformatie

Waarschijnlijk heeft u voldoende informatie op u site staan. Goede ondernemers maken het namelijk direct duidelijk wat hun product of dienst inhoudt. Dit hoeft echter niet in bizar veel woorden te gebeuren, want dan wordt het vaak al snel onoverzichtelijk.

Toch zijn er altijd potentiele klanten die meer achtergrondinformatie willen. Wilt u zelf goede blogs schrijven, dan kunt u daar handig op inspelen. Zorg bijvoorbeeld voor een uitgebreide tekst omtrent een van uw producten. Bijvoorbeeld de werking van uw vitamine C supplement en welke mensen er baat bij zullen hebben.

Deze tip heeft misschien veel weg van de twee tips hierboven, maar er zit een verschil tussen achtergrondinformatie en praktische tips. Al zijn beide prima onderwerpen om over te schrijven natuurlijk. Welke u kiest kunt u baseren op uw eigen voorkeuren.

We hopen dat u wat aan deze tips heeft gehad en binnenkort begint met zelf goede blogs schrijven. Mocht u nog vragen hebben, dan vinden we het altijd leuk als u mailt of op een andere manier contact opneemt.

Naast dat wij graag zelf goede blogs schrijven voor onze klanten doen we ook aan controles. Het is dus ook mogelijk dat u de blog zelf schrijft en wij deze achteraf nakijken en eventuele verbeterpunten doorgeven. Een ideale manier om het zelf te leren. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!