Werkt videomarketing voor mijn doelgroep?

U heeft het vast weleens ooit geroepen: ”We moeten eigenlijk een keer iets doen met video”, maar het komt er eigenlijk nooit van. Herkenbaar voor u? Dat is te begrijpen. Het is namelijk voor de meeste mensen niet makkelijk om de eerste stap te zetten. Toch heeft u waarschijnlijk al de keuze om ‘iets’ met video te gaan doen gemaakt, anders zou u deze tekst niet lezen.

De mogelijkheden

Er zijn velen mogelijkheden betreft video. Wilt u het groots aanpakken? Facebook? Youtube? Televisie commercial? Of gewoon ”iets voor op mijn website”? Hoe dan ook, u zult ergens moeten beginnen. Belangrijk is om rekening te houden met het budget. Het is namelijk meer dan logisch dat het produceren van een televisie commercial vele malen duurder is dan het maken van een onlinevideo. Bij een TV commercial heeft u niet alleen meer ‘high end gear’ nodig maar ook een ervaren regisseur die uw idee sterk op beeld zet. Regie is bij een onlinevideo uiteraard ook nodig maar daar zult u zelf misschien ook wel uitkomen. Bij een televisie-spotje ligt dat anders omdat daar de regels vele malen scherper zijn.

Platform/TV zender

Welk platform of TV zender moet ik kiezen? Vimeo, YouTube? SBS6 of toch bij RTL? Dit moet u beslissen op basis van uw doelgroep. Als product bijvoorbeeld speelgoed is dan is het niet handig om de video in het reclameblok van een horrorfilm te tonen. Zorg ervoor dat een specialist dit goed voor u uitzoekt. Het komt namelijk nog steeds voor dat commercials op het verkeede tijdstip en de verkeerde zender getoond worden. Bij een onlinevideo werkt dit heel anders. Het is juist slim om deze op zoveel mogelijk platforms te zetten. Natuurlijk is YouTube ‘ de grootste’ en de op een naar grootste zoekmachine van de wereld (Google staat op één). YouTube is  zoals u waarschijnlijk wel weet van Google. Daarom vinden wij het belangrijk om het sowieso op YouTube als socialemedia zoals Facebook en Instagram, wat overgens weer van Facebook is te zetten. Zorg dat de video hiervoor geoptimaliseerd is zodat hij goed getoond word op dit netwerk.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!