Waar moet u op letten bij social media advertising?

De gemiddelde Nederlander brengt maar liefst 1,5 uur per dag door op social media. Hierdoor bieden social media kanalen veel kansen voor bedrijven om hun doelgroep te benaderen. Tegenwoordig komt een bedrijf er dan ook bijna niet meer onderuit om social media in te zetten. Hoewel u op een organische manier uw kanalen en bekendheid kan laten groeien, is er veel meer mogelijk door het gebruik van social media advertising. Door te adverteren op bijvoorbeeld kanalen als Instagram, Facebook en LinkedIn, kunt u doelgericht uw (potentiële) klant benaderen. Zelf aan de slag met social media advertising? Wij helpen u graag op weg in deze blog.

  1. Doelgroep

Bij het maken van een social media advertentie op bijvoorbeeld Facebook en Instagram, kunt u aan de hand van verschillende factoren uw doelgroep bepalen. Zo kunt u leeftijd, geslacht en interesses selecteren. Zorg ervoor dat de content van de advertentie aansluit bij de doelgroep die u benaderd zodat deze relevant is voor degene die de advertentie te zien krijgt.

2. Landingspagina

Wanneer u uw doelgroep doorverwijst naar uw website middels de advertentie, is de landingspagina waar zij uitkomen erg belangrijk. Is uw doel om een bepaald product te promoten? Zorg er dan voor dat de doelgroep op deze specifieke pagina uitkomt.

3. Interactie

Op kanalen zoals Instagram en Facebook is interactie een belangrijk onderdeel om het bereik en de betrokkenheid van de advertentie te verhogen. Niet alleen reacties, maar ook het aantal keer dat een bericht is gedeeld of opgeslagen vergroot het bereik van uw advertentie. Interactie kunt u gemakkelijk uitlokken door bijvoorbeeld een bericht af te sluiten met een vraag.

Tip!
U kunt al met een laag budget beginnen met social media advertising, waardoor deze manier van online marketing erg toegankelijk is om te testen met de advertenties. Zo kunt u bij diverse doelgroepen dezelfde advertentie uitzetten om te bepalen wie daadwerkelijk de klant is. Of test eens met verschillende soorten content en bekijk in de statistieken wat het beste resultaat oplevert voor uw bedrijf.

Kunt u hulp gebruiken bij de inzet van social media advertising? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden bij Evalco.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!