5 manieren om succesvol te blijven in 2018

Zorg ervoor dat u dit jaar zoveel mogelijk bereikt

Allereerst willen wij u hierbij namens het gehele team van Evalco een gelukkig nieuwjaar wensen. We hopen dat het een mooi jaar wordt voor zowel u als uw onderneming. Natuurlijk willen wij hier graag aan bijdragen. Niet alleen met onze diensten, maar ook door middel van de gratis tips die in onze blogs noemen. Daarom geven we u vandaag 5 tips om ook in 2018 succesvol te kunnen blijven.

1.     Blijf nieuwsgierig

Als ondernemer is het raadzaam om open te blijven staan voor nieuwe informatie. Het lezen van deze blog is al een goed begin. Daarnaast zijn ook boeken en seminars een goede manier om nieuwe dingen bij te leren.

Het praten met mensen uit dezelfde branche (bijvoorbeeld tijdens het bijwonen van netwerkborrels) en het bezoeken van beurzen zijn tevens goede opties. Hierdoor weet u precies wat er speelt in uw vakgebied. Deze informatie kan weer gebruikt worden om uw producten en diensten te verbeteren of de strategie aan te scherpen.

2.     Verbeter uw vaardigheden

Naast het over dingen te horen en lezen is het natuurlijk ook belangrijk om dingen in de praktijk te doen. Bijvoorbeeld door cursussen te volgen. Men zegt weleens ´´stilstand is achteruitgang´´. Wij geloven dat dit voor ondernemers zeker geldt!

Technologie ontwikkelt zich iedere dag een beetje verder en de markt zal altijd dynamisch blijven. Het is van belang dat u daar aan meedoet, anders zal uw bedrijf na een tijdje ingehaald worden door concurrenten welke zich wel blijven vernieuwen. Het gaat natuurlijk niet in iedere branche zo hard, maar vergis uzelf niet: bedrijven die zich niet heruitvinden, raken al snel achter. De beste manier om uw onderneming fris te houden is door ervoor te zorgen dat u en uw personeel dingen bijleren.

Uiteraard blijven wij van Evalco onszelf ook constant ontwikkelen. Erwin heeft zo onlangs zijn drone bevret gehaald:

Drone Brevet

3.     Denk aan de marketing

Hoe goed uw bedrijf ook is, als niemand het kent dan heeft u er nog niks aan. Natuurlijk zult u vast wel wat klanten krijgen, maar het zou zonde zijn als de concurrent het beter doet omdat ze simpelweg wat bekender zijn.

Het is daarom altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat u naamsbekendheid krijgt. Dit kan door middel van advertenties of reclamespotjes, maar ook door bijvoorbeeld social media. Heeft u bedrijf al een Facebook-pagina? Nee? Lees dan deze blog.

4.     Blijf bij de tijd, ook als het gaat om design en uitstraling

We hebben het hierboven eigenlijk al een beetje gezegd, maar doen het nog een keer: zorg ervoor dat uw bedrijf niet verouderd raakt. Niet alleen inhoudelijk, maar ook qua uitstraling.

Veel ondernemers maken namelijk nog steeds gebruik van een verouderde website of gedateerd logo. In sommige gevallen staan er zelfs dingen op de website die allang niet meer relevant zijn. Dit is natuurlijk erg slordig en zal uw geloofwaardigheid niet ten goede doen.

Zorg daarom voor een fris logo en moderne site. Het is misschien even een investering, maar is het wel een geweldige boost voor uw onderneming. In de meeste gevallen zorgt het tevens voor nieuwe motivatie, zowel bij u als uw werknemers. Ook klanten vinden het vaak interessant als een bedrijf investeert in een nieuwe uitstraling.

5.     Zorg goed voor uw personeel

Mocht u personeel in dienst hebben, dan weet u hoe belangrijk ze zijn voor het bedrijf. In de meeste gevallen zijn ze zelfs onmisbaar. Vandaar dat er goed voor ze gezorgd moet worden.

Allereerst door ze te voorzien van een veilige werkplek en prettige omstandigheden. Daarnaast zijn complimenten ook altijd aan te raden. Men vergeet het vaak, maar het zorgt er voor dat mensen zich meer gewaardeerd voelen en daardoor vaak meer inzet zullen tonen. Ben u echter ontevreden met een werknemer? Probeer dan met deze personeel in gesprek te gaan en kijk wat er te verbeteren valt.

Daarnaast is het belangrijk dat u ze zoveel mogelijk betrekt bij alle ontwikkelingen die u doorvoert. Zorg ervoor dat zij ook cursussen volgen of laat ze meedenken bij het aanvragen van een nieuw logo. Hierdoor voelen ze zich niet alleen meer betrokken, maar zullen ze uiteindelijk ook beter presteren.

U ziet dat onze tips eigenlijk niet zo ingewikkeld zijn, maar ze moeten wel in de praktijk gebracht worden. We hopen in ieder geval dat u er wat aan heeft gehad. Bij vragen kunt u altijd mailen of een reactie achterlaten via Facebook.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!