Online gevonden worden

U hebt een Website wat natuurlijk een geweldige eerste stap is. Het liefst wilt u nu dat de hele wereld uw site gaat bekijken. Daarom geven we u drie handige tips die u makkelijk kan toepassen om te zorgen dat u goed gevonden gaat worden op het internet.

3 SEO Tips

Tip 1: Geef het tijd.
Gun het tijd om goed in de zoekmachines gevonden te worden. Het is niet mogelijk om organisch meteen boven aan te staan. Wel als u gaat adverteren maar dat is niet het doel. Het heeft tijd nodig om te scoren in bijvoorbeeld Google. Meer informatie over het optimaliseren van uw website is hier te vinden.

Tip 2: Sociale Media.
Zorg ervoor dat uw sociale media accounts staan gekoppeld aan uw website. Dit kan u bij elk groot sociale media platform doen. Bij Facebook en YouTube kan dit bijvoorbeeld bij de paginainstellingen. En bij twitter op de pagina zelf. Probeer ook bij zoveel mogelijk posts die u schrijft op sociale media een linkje naar uw site toe achter te laten.

Tip 3: Informatie.
‘Content is King’ met dit gezegde in ons achterhoofd schrijft u teksten. Zoekmachines worden steeds slimmer. Robotjes komen als het waren op uw website en lezen alles razend snel door om te weten wat er op uw website staat. Een goede bots.txt is daarom belangrijk. Dit bestand vertelt precies waar de robots uw content kunnen vinden en of welke pagina’s ze juist niet moeten komen doorzoeken bijvoorbeeld de inlog pagina van uw website.

Vooral de eerste is een belangrijke. Organisch gevonden worden kan en wilt u niet geforceerd doen. U wilt namelijk niet dat Google uw site gaat ‘straffen’ omdat u het niet op de wijze doet zoals Google het graag ziet. Dan is er natuurlijk de vraag: Hoe ziet Google het dan het liefste? Op die vraag kan niemand u het precieze antwoord geven. Ze laten zo nu en dan wat los waar wij als marketeers wat mee kunnen. Maar hoe het echt werkt, dat weet niemand. Dan komt het echt op testen neer en spelen met de content op een website.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!