Influencer marketing voor beginners

Een vorm van marketing die door veel merken wordt gebruikt, is influencer marketing. Hierbij worden bekende social media kanalen, vloggers en bloggers ingezet om de bekendheid van een merk te vergroten en de verkoop van producten te boosten. Als merk betaalt u een zogenoemde influencer geld of geeft u een vergoeding in de vorm van producten om een samenwerking aan te gaan. Influencers uiten uw merk dan via sociale media of hun blog. Door hun bekendheid kunnen zij hun volgers bereiken en content voor uw merk verspreiden.

Waarom influencer marketing?

Bereik
Influencers kunnen uw doelgroep op een andere manier bereiken dan via de traditionele vormen van marketing. Wilt u een grote groep bereiken, dan kunt u een samenwerking aan gaan met een influencer met een groot netwerk. Daarentegen kan een kleine specifieke groep benaderd worden wanneer u in een bepaalde niche zit. Gezien er zó veel influencer zijn, zijn de mogelijkheden oneindig.

Invloedrijke influencers
Vaak is er een bepaalde band tussen een volger en een influencer, waardoor een influencer veel invloed kan uitoefenen op zijn/haar volgers. Echter is het wel belangrijk dat het product of de dienst goed past bij de influencer, waardoor de influencer geloofwaardig overkomt.

Strategieën

Via influencer marketing kunt uw verschillende doelen behalen. Bijvoorbeeld het verhogen van de verkopen van een product, het uitbreiden van de naamsbekendheid of het inschrijven op de nieuwsbrief. Influencers kunnen simpelweg de voordelen van een product benoemen of via een kortingscode de verkoop stimuleren. Daarnaast kunt u met verschillende influencers samenwerken en uw doelgroep benaderen via diverse kanalen. Zo kunt u uw merk laten benoemen in een veelgelezen blog of laten tonen in een YouTube video of Instagram post.

Aan de slag gaan met influencer marketing is erg simpel. Begin klein om te ervaren of influencer marketing iets is wat bij uw merk past en vanuit daar kunt u altijd uitbreiden.

Kunt u hulp gebruiken bij uw marketing strategie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!