Facebook bericht delen? Waarom u dit (niet) moet doen

We hebben het vaker gehad over de voordelen van een eigen Facebookpagina voor uw bedrijf. In dit artikel willen we nog eens benadrukken hoe belangrijk het is dat u er ook echt wat mee doet.

Met name het delen van berichten die anderen plaatsen is een snelle maar effectieve manier om uw pagina actief te houden. Mits de oorspronkelijke schrijver het op prijs stelt natuurlijk. In deze blog leggen we u uit hoe dit werkt.

Een Facebook bericht delen

Facebook geeft u de mogelijkheid om een bericht van iemand anders te kunnen delen. Wanneer u bijvoorbeeld het bericht van een vriend deelt, komt het ook op uw pagina te staan waardoor het zichtbaar wordt voor de contacten in uw lijst.

In de meeste gevallen staat er nog steeds bij wie het bericht oorspronkelijk geplaatst heeft, zodat duidelijk blijft van wie het afkomstig is. Mocht het bericht in de smaak vallen dan weet men dus wie de eer verdient.

Het delen van berichten zorgt er dus voor dat zowel het inhoudelijke bericht als de naam van de eigenaar verder verspreidt zullen worden. Ideale reclame dus!

Facebook berichten delen namens uw pagina

U kunt echter ook een bericht delen namens uw pagina. Hierdoor krijgen je volgers het te zien. Wat voor berichten u het beste kunt delen? We zullen u enkele voorbeelden geven:

  • Positieve reacties van klanten
  • Interessante ontwikkelingen van zakenpartners
  • Nieuws uit de sector

In het eerste geval (positieve reacties van klanten) is dit natuurlijk perfecte reclame. In de andere gevallen lijkt het niet direct van waarde voor u, maar het kan wel interessant zijn voor uw volgers. Wanneer uw berichten interessant zijn geeft dat natuurlijk weer waarde aan uw pagina.

Het zorgt er vaak ook voor dat de oorspronkelijke schrijver van het bericht zich gewaardeerd voelt, omdat u zijn of haar werk hiermee extra onder de aandacht brengt.

Wanneer niet delen?

Het zou echter kunnen dat degene die het bericht oorspronkelijk geplaatst liever niet heeft dat het gedeeld wordt. Of misschien niet door u, omdat het alleen voor persoonlijke contacten bedoeld was. Hierdoor is het verstandig om eerst even contact op te nemen voordat u een bericht deelt.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!