Werkt videomarketing voor mijn doelgroep?

 

‘Iets doen met video’

Je hebt het vast weleens ooit geroepen: ”We moeten een keer iets doen met video”. Al komt het er eigenlijk nooit van. Herkenbaar voor jou? Dat is te begrijpen. Het is namelijk voor de meeste mensen niet makkelijk om de eerste stap te zetten. Toch heb je waarschijnlijk al de keuze om ‘iets’ met video te gaan gemaakt, anders zou je deze tekst niet lezen.

De mogelijkheden:

Er zijn velen mogelijkheden betreft video. Wil je het groot aanpakken? Facebook? Youtube? Televisie commercial? Of gewoon ”iets voor op mijn website”? Je zult ergens moeten beginnen. Belangrijk is om rekening te houden met het budget. Het is namelijk meer dan logisch dat het produceren van een televisie commercial vele malen duurder is dan het maken van een onlinevideo. Bij een TV commercial heb je niet alleen meer ‘high end gear’ nodig maar ook een ervaren regisseur die jouw idee sterk op beeld zet. Regie is bij een onlinevideo uiteraard ook nodig maar daar zal je zelf ook wel uitkomen. Bij een televisie-spotje ligt dat anders omdat daar de regels vele malen scherper zijn.

Platform/TV zender:

Welk platform of TV zender moet ik kiezen? Vimeo, YouTube? SBS6 of toch bij RTL? Dit moet je beslissen op basis van je doelgroep. Als product bijvoorbeeld speelgoed is dan is het niet handig om de video in het reclameblok van een horrorfilm te tonen. Zorg ervoor dat een specialist dit goed voor je uitzoekt. Het komt namelijk nog steeds voor dat commercials op het verkeede tijdstip en de verkeerde zender getoond worden. Bij een onlinevideo werkt dit heel anders. Het is juist slim om deze op zoveel mogelijk platforms te zetten. Natuurlijk is YouTube ‘ de grootste’ en de op een naar grootste zoekmachine van de wereld (Google staat op één). YouTube is  zoals je waarschijnlijk wel weet van Google. Daarom vinden wij het belangrijk om het sowieso op YouTube als socialemedia zoals Facebook en Instagram, wat overgens weer van Facebook is te zetten. Zorg dat de video hiervoor geoptimaliseerd is zodat hij goed getoond word op dit netwerk.

Wat is jouw case?

We vinden het leuk om samen met jou te sparren over de manier waarop wij jouw bedrijf of organisatie vooruit kunnen helpen.

Vraag daarom gerust om vrijblijvend advies.
 

Let’s connect

Volg ons via sociale media. Of stuur gewoon een mailtje.

Facebook

Instagram

YouTube

Contact

© 2015 - 2017