E-mail marketing

Zorg voor de klanten die je al hebt

E-mail marketing

Ondanks alle smartphones en social media kanalen is e-mail nog steeds een van de meest gebruikte communicatievormen. Met name voor ondernemers. Vandaar dat dit een perfecte manier is om zowel klanten te winnen als onderhouden. De vraag is alleen, hoe kun je dat het beste aanpakken?

E-mail marketing hoeft namelijk niet moeilijk te zijn, maar als je het verkeerd aanpakt is het vaak zonde van je tijd. De kunst is om echt de aandacht van je klanten te trekken. Als je dat niet doet verdwijnen je mails al snel in de prullenbak. Daarnaast moet je natuurlijk ook een sterke aanbieding hebben, anders wordt er niks verkocht.

Evalco kan je daarmee helpen. Niet alleen maken wij al sinds onze tienerjaren al gebruik van e-mail, we hebben onszelf er ook uitgebreid in verdiept. Naast cursussen en seminars hebben we ook volop geëxperimenteerd met creatieve marketing campagnes en vergezochte nieuwsbrieven. Hierdoor hebben we veel geleerd en kunnen we ook jou helpen met een succesvolle email campagne.

Het zou echt zonde zijn om als ondernemer niks met e-mail te doen. Er zijn namelijk meer mogelijkheden dan je denkt:

Klantreis

Voordat een bezoeker klant bij je wordt doorloopt deze eerst enkele stappen die per persoon kunnen verschillen. De een wordt direct klant en dan ander vraagt eerst een paar keer naar de mogelijkheden. Dit proces noemt men ook wel de klantreis of in het Engels customer journey.

Als je per klant in kaart brengt welke stappen dat precies zijn dan kun je hem of haar in de toekomst beter helpen. Is iemand al jaren lid van je nieuwsbrief maar heeft deze nog nooit een aankoop gedaan? Stuur dan een mooie aanbieding! Heeft hij of zij al wel wat gekocht? Stuur dan een mail waarin soortgelijke producten staan. Wij brengen de klantreis in kaart en maken daar effectief gebruik van.

Nieuwsbrieven

Een ideale manier om contact te onderhouden met klanten is via nieuwsbrieven. Als je het goed aanpakt kun je oude klanten steeds blijven prikkelen om nog een aankoop bij je te doen.

E-mail analyse

Tijdens de e-mail campagne kunnen we alvast de resultaten meten. We komen er niet alleen achter wie de mail allemaal heeft ontvangen, het is ook te zien hoe vaak deze is geopend en hoeveel mensen er hebben doorgeklikt naar je website. Hiermee kunnen we al snel bepalen of de strategie effectief is of niet.

Tevens kunnen we je vertellen welke pagina’s zijn bezocht naar de hand van je e-mails en of de bezoeker een aankoop heeft gedaan. Met deze informatie kunnen we je campagne steeds weer wat verbeteren.

Hieronder nog even de voordelen van e-mail marketing op een rijtje:

  • Goedkoop: in tegenstelling tot het plaatsen van een advertentie kost het sturen van een email u helemaal niets.
  • Effectief: email is nog steeds een van de meest gebruikte communicatievormen
  • Dynamisch: in tegenstelling tot bijvoorbeeld een krantadvertentie kan de strategie tijdens de campagne aangepast worden. Hierdoor kan deze steeds weer wat geperfectioneerd worden.
  • Winstgevend: Iedere euro die geïnvesteerd wordt in e-mail marketing levert er 44 op. Bron: campaignmonitor

Wat is jouw case?

We vinden het leuk om samen met jou te sparren over de manier waarop wij jouw bedrijf of organisatie vooruit kunnen helpen.

Vraag daarom gerust om vrijblijvend advies.
 

Veel gestelde vragen

Hoelang zijn jullie hiermee bezig?

Dat ligt aan jouw wensen en budget. We werken over het algemeen met een traject van (aantal weken), daarna is het per maand.

Krijg ik een inzicht in wat jullie precies voor mijn site doen?

Uiteraard. Indien gewenst zullen we je bij het proces betrekken en ervoor zorgen dat je later ook zelf aan de slag kunt. Tenzij je er zelf geen behoefte aan hebt natuurlijk. In dat geval zullen we je alleen lastig vallen met de resultaten.

Moet ik de e-mails zelf gaan schrijven?

Dat ligt bij jou. We willen het met alle liefde en plezier voor je doen. Wil je het helemaal zelf in de hand hebben? Dat kan ook. Je krijgt van ons dan de tips en uitleg om het zelf te kunnen.

Ik vind al die termen nogal lastig. Kunnen jullie het mij wat meer toelichten?

Jazeker! In onze blogs leggen we dit tot in detail voor je uit. Ook beantwoorden we je vragen graag per mail, telefoon of in persoon.

Ik zie van allerlei mogelijkheden op jullie site maar heb geen idee welke ik moet kiezen. Wat nu?

Dat is geheel te begrijpen. Stuur even een mailtje en we geven je vrijblijvend advies.

Staat uw vraag er niet bij? Geen probleem neem contact met ons op en wij beantwoorden hem graag.

Klanten over ons

“Evalco heeft onze bruiloft gefilmd en wat een prachtige beelden zijn er gemaakt. Wij zijn zeer onder de indruk van de professionaliteit en kunnen hem aan iedereen aanraden. Helemaal goed!”

 

Kasper en Marije
Bruidspaar

Klantenbeoordelingen

 


Bekijk onze Facebook beoordelingen

Let’s connect

Volg ons via sociale media. Of stuur gewoon een mailtje.

Facebook

Instagram

YouTube

Contact

© 2015 - 2017