Hoe schrijft u een goede SEO tekst?

Organisch goed vindbaar zijn in Google start op uw website. SEO speelt daarbij de hoofdrol. Wanneer u een goede SEO tekst schrijft, zal deze pagina beter vindbaar zijn in Google en hoger ranken dan wanneer u geen aandacht besteedt aan SEO. Maar wat houdt een goede SEO tekst in en waar moet u op letten? Daarbij helpen wij u graag in deze blog.

  1. Zoekwoorden analyse

Allereerst is het belangrijk om te weten waar u doelgroep op zoekt om vervolgens met content op in te kunnen spelen. Er zijn verschillende tools die u kunnen helpen bij het doen van een zoekwoorden analyse. In Google Ads kunt u bijvoorbeeld met de Keyword Planner het zoekvolume van bepaalde zoekwoorden achterhalen. Bepaal naar aanleiding van de zoekwoorden analyse waarop u gevonden wilt worden.

2. Schrijf uw tekst

Houd goed in het achterhoofd wat het doel van uw content is en schrijf de tekst. Probeer hierbij niet te veel aan de SEO te denken, maar zorg ervoor dat u de boodschap goed overbrengt. Is het doel van de tekst de doelgroep overtuigen om over te gaan tot aankoop, te informeren of een ander doeleinde?

3. Zoekwoorden optimalisatie

Nu de tekst geschreven is, is het belangrijk om de zoekwoorden erin te verwerken. Zorg dat de zoekwoorden voorkomen in de titel, tussenkoppen, meta-description, URL en niet te vergeten in de inleiding van de tekst. Gebruik geen overkill van de zoekwoorden / het zoekwoord, want hierdoor wordt de tekst juist minder goed leesbaar. Zorg er tevens voor dat de zoekwoorden in de alt-teksten van de afbeeldingen staan, als je dit niet doet kunnen zoekmachines de afbeelding niet lezen.

4. Links

Zowel interne als uitgaande links zijn belangrijk in een goede SEO tekst en zorgen voor een betere vindbaarheid. Link bijvoorbeeld naar andere pagina’s op uw eigen website of link naar relevante URL’s voor uw doelgroep.

Kunt u hulp gebruiken bij uw SEO? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden bij Evalco.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plan een kennismaking

Binnen 1 minuut geregeld

Maak je al gebruik van Google Ads?


Maandelijks marketing budget beschikbaar


100% vrijblijvend!